На Вінниччині анонсували будівництво понад 130 сховищ для боєприпасів по всій Україні

Новини Вінниці

В Україні до 2021 року з’являться понад 130 захищених сховищ для зберігання боєзапасів. Про це 18 квітня під час візиту на Вінниччину повідомив начальник Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України полковник Микола Швець.

Вартість будівництва об’єктів становить 4,3 млрд грн. Як зазначив полковник, наразі потреба Збройних Сил України у захищених залізобетонних сховищах складає близько 300 одиниць. Проектами реконструкції технічних територій передбачено протягом 2018 – 2021 років будівництво понад 130 захищених сховищ. Провести реконструкцію передбачається у три черги. Першу чергу будівництва – 35 обсипних сховищ, вже запустили. Роботи над ними завершаться до кінця поточного року.

Як інформують у Генштабі, близько 70% охоронних периметрів потенційно-небезпечних об’єктів уже обладнані огорожею нового типу, периметровими технічними засобами охорони, відеоспостереженням, освітленням та іншими системами захисту та контролю доступу. До кінця другого кварталу 2019 року сплановано завершення цих робіт на 37-ми потенційно небезпечних об’єктах зберігання боєзапасу. Ці системи забезпечують надійну охорону за різних кліматичних і погодних умов та у будь-який час доби.

З боку Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України здійснюються усі необхідні заходи виконання зобов’язань за укладеними державними контрактами щодо своєчасного фінансування, авансування, створення належних умов з організації будівництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *