На Вінниччині земельні ділянки вартістю 340 тис. грн передадуть тергромадам через суди

Новини Вінниці

Керівником Могилів-Подільської місцевої прокуратури до Чернівецького та Мурованокуриловецького районних судів скеровано три заяви  в інтересах держави в особі Березівської та Попелюхівської сільських рад про визнання земельних ділянок загальною площею майже 7 га та вартістю майже 150 тис. грн відумерлою спадщиною.

Ці земельні ділянки мають бути визнані в судовому порядку відумерлою спадщиною та в подальшому перейти у власність територіальних громад, оскільки власники цих ділянок померли, а спадкоємці відсутні.

З аналогічних підстав керівником Калинівської місцевої прокуратури  до Погребищенського районного суду скеровано заяву про визнання  земельної ділянки площею 2,6 га та вартістю 76 тис. грн відумерлою спадщиною.

Також керівником Бершадської місцевої прокуратури до Піщанського районного суду скеровано заяву в інтересах Дмитрашківської сільської ради про визнання земельної ділянки площею 2,7 га та вартістю 114 тис. грн відумерлою спадщиною.

Таким чином, за ініціативи Могилів-Подільської, Калинівської та Бершадської місцевих прокуратур, земельні ділянки загальною площею понад 12 га та вартістю майже 340 тис. грн набудуть належного юридичного оформлення, що дасть можливість територіальним громадам користуватися та розпоряджатися ними.

На даний час вказані заяви знаходиться на розгляді в районних судах.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *