Півзахисника вінницької «Ниви» викликали до студентської збірної України

Новини Вінниці

Півзахисника вінницької «Ниви» Владислава Палія вже вдруге викликали на збір студентської збірної України з футболу, який проходить у Тернополі.

На зборі тренуються 23 футболісти. Вони представляють клуби Прем’єр-ліги, Першої і Другої професійної ліг, зокрема й і з команд-конкурентів вінничан по групі «А»: «Буковини» (Чернівці), «Ниви» (Тернопіль), а також із добре знайомого нам «Агробізнеса» (Волочиськ, Хмельницька область).  

Виклик до студентської збірної України не став для мене несподіванкою, бо це відбувається вже вдруге. Тому я навіть очікував, що мене викликають. До того ж постійно підтримував спілкування із тренером збірної Анатолієм Івановичем Бузніком, – каже Владислав Палій.

Наразі студентська збірна України готується до виступу на Всесвітній Універсіаді, що відбудеться в липні цього року в Неаполі (Італія). 

Я, безумовно, докладу всіх зусиль, аби потрапити до заявки національної команди на Всесвітню Універсіаду. Останні збори пройдуть одразу після завершення чемпіонату України у першій і другій лігах. Тоді тренер остаточно визначиться зі складом, – наголошує Владислав Палій.

Владислав Палій також сподівається закріпитися й в основному складі вінницької «Ниви». Півзахисник каже, що плідно працює на тренуваннях, а усе інше вирішуватимуть наставники нашого клубу. Він також оцінив старт «Ниви» в чемпіонаті.

Шкода, що програла тернополянам у попередньому турі. Гра була рівною. Тепер налаштовуємося на «Чайку», – каже футболіст.  

В.о. президента «Ниви» Вадим Кудіяров, який одночасно є головою нещодавно створеної Асоціації студентського футболу Вінницької області розповідає.

Ми зібрали студентську збірну області. Створили її на базі футбольної команди Вінницького національного технічного університету. В складі є й професійні гравці «Ниви», які одночасно виступають на чемпіонаті України серед студентів.

За словами пана Кудіярова, наслідком виконаної роботи у студентському футболі Вінниччини є залучення нивівця вже на другий збір студентської збірної України.  

Довідка. Владиславу Палію – 19 років. Родом із Шаргородського району. Першим футбольним тренером був його батько Іван Васильович Палій, директор Шаргородської ДЮСШ.

Півсезону Влад відіграв за Вінницьку ОДЮСШ Блохіна-Бєланова у ДЮФЛ України. Далі навчався у столичному Олімпійському коледжі ім. Піддубного (колишнє РВУФК).   

Нині навчається на третьому курсі у Вінницькому державному педагогічному університеті ім. Коцюбинського. Опановує спеціалізацію «фізичне виховання і спорт».

За інформацією: прес-служба ФК «Нива»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *