У Вінниці 20 квітня відбудеться велопробіг «З Україною в серці»

Новини Вінниці

Сьогодні, 18 квітня, відбулась прес-конференція, на якій анонсувався патріотичний велопробіг «З Україною в серці». За два дні, тобто в суботу, 20 квітня, студенти вінницьких вишів відзначать Міжнародний день солідарності молоді в боротьбі проти колоніалізму і за мирне існування. Ідея відзначити цей день у такий спосіб виникла у студентів Вінницького національного технічного університету. Співорганізатори – національний медичний університет ім.М.Пирогова, Донецький національний університет ім.В.Стуса та школи №23 та №15.

Мета велопробігу – вшанування пам`яті героїв АТО-ООС та героїв Небесної сотні. У ході заходу планується проведення мітингів біля меморіальних дошок навчальних закладів.

Учасниками велопробігу виявили бажання стати студенти соціально-економічного інституту університету “Україна», державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського, національного аграрного університету та торгівельно-економічного інституту. Партнерами заходу виступили Вінницький обласний військовий комісаріат, Всеукраїнська спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО, українське козацтво.

У велопробізі братимуть участь не лише велосипедисти, а й студенти на роликових ковзанах, а, можлив, – й на самокатах. Тут, як кажуть самі студенти, головне – солідарність.

Як зазначають організатори,  для участі потрібно заповнити анкету у мережі Інтернет. Проте, можна зареєструватись і перед початком велопробігу. Реєстрація починається о 9.30 біля головного учбового корпусу ВНТУ. Стартуватиме велопробіг о 10.00 від місця реєстрації, а завершиться о 12-й годині на Європейській площі біля меморіалів героям Небесної сотні та героям АТО-ООС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *