Янголи добра – тепер у благодійників Вінниччини

Новини Вінниці

У арт-галереї «ІнтерШик» 15 квітня відбулись урочистості з нагоди завершення четвертого регіонального етапу конкурсу «Благодійна Вінниччина – 2018».

Нагадаємо, торік черговий регіональний етап стартував у рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна». Вінницька область втретє стала лідером за кількістю заявок, яких у 2018 році було подано 103.

Учасниками заходу стали  ті, хто надає допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем, втілення необхідних благодійних ініціатив. Зокрема, долучилися представники бізнесу, а також громадських, волонтерських та благодійних організацій і спільнот, фізичні особи, дитячі та молодіжні колективи, навчальні заклади, гуртки, об’єднання громадян, представники ЗМІ.

Під час конкурсного відбору експерти також враховували реалізацію благодійних проектів (ініціатив) та роботу суспільних інституцій, які провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні.

На церемонії почесні відзнаки та 13 унікальних бурштинових статуеток Янголів добра вручили   благодійникам області. 

Вінничани стали й лауреатами Національного конкурсу. У номінації «Платформа Добра» лауреатом конкурсу став Благодійний фонд «Подільська громада», а в номінації «Благодійність неурядового сектору» – ГО «Життя та розвиток громад».

Вінничанка Ольга Череватова стала лауреатом Національного конкурсу в номінації «Благодійник року». 

У номінації «Благодійність середнього та малого бізнесу» лауреатом конкурсу є  Парк сімейного відпочинку «Дитяча Планета» з м.Вінниці.

Загалом, на участь в Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2018» надійшло 964 заявки у 23 номінаціях. Крім цього, цьогоріч було введено такі нові номінації як: «Місцева благодійність», «Добро починається з тебе», «Платформа добра». Між іншим, номінацію «Благодійність у медіа» було розділено на 2 окремих – «Благодійність медіа» та «Медіа про благодійність».Номінацію «Громадська благодійність» було перейменовано на «Благодійник року». Також організатори конкурсу об’єднали в одну номінацію малий та середній бізнес – «Благодійність середнього та малого бізнесу».

Довідка. Метою Національного конкурсу, в рамках якого проходять регіональні етапи, є розвиток ефективного соціально орієнтованого благодійництва та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та практик. Сьогодні, 16 квітня,  у колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудеться церемонія нагородження переможців та вручення відзнак лауреатам Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018».

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *