Вінничанам на «євробляхах»: власників нерозмитнених авто почнуть штрафувати

Новини Вінниці

В Україні з 24 травня почнуть штрафувати власників «евроблях». При цьому є кілька умов, за яких стягнення відрізнятиметься від кількох тисяч до десятків тисяч гривень.

Про розміри штрафів, кого саме каратимуть і за що можуть позбавити водійських прав розповів адвокат Костянтин Воловик в ефірі програми «Голос.ua». За словами юриста, не варто їздити на так званих “євробляхах” після 24 травня, адже це призведе до ряду проблем. При цьому він не радить і заявляти про «викрадення», намагатися перебити номери, або займатися іншими маніпуляціями. Все це призведе не тільки до штрафів, але й до кримінальної відповідальності. Водночас, за словами Воловика, якщо водій їздить на «євроблясі», але не ввозив її, то таке авто можна здати на розбирання, «продати» комусь або тримати як донора запчастин.

Вже після 24 травня, якщо водія зупинять за кермом «євробляхи», то штраф становитиме 8,5 тисячі гривень. Другий раз за таке ж порушення стягнення становитиме вже 17 тис. грн і призведе до позбавлення прав на рік з конфіскацією авто.

За матеріалами: https://www.unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *