Пенсійні послуги не виходячи з дому: у Вінниці презентували веб-портал Пенсійного фонду

Новини Вінниці

Представники пенсійного фонду, сьогодні, 11 квітня, презентували у Вінниці портал електронних послуг. Ресурс був створений задля ефективної взаємодії Фонду з громадянами (пенсіонерами, приватними підприємцями та застрахованими особами).

За словами Заступниці голови правління Пенсійного фонду України Ірини Ковпашко, зайшовши на портал громадянин може отримати низку послу не виходячи з дому:

  • Налаштувати безкоштовне СМС-інформування щодо призначення і перерахунку пенсій
  • Отримати довідку з QR-кодом, що підтверджує її достовірність
  • Дізнатись інформацію про власний трудовий стаж та щомісячні відрахування
  • Звернутися із запитаннями до органів фонду та записатися на прийом
  • Свого часу ми подумали: а чи не зможемо ми якимось чином упростити систему надання дистанційних послуг? Першим кроком у цьому напрямку було створення гарячих телефонних ліній. Далі ми почали спілкуватись з громадянами через електронну пошту, і зрештою зробили веб-портал, який дозволяє пенсіонерам отримувати всю необхідну інформацію, – розповіла пані Ковпашко

Зареєструватись на порталі можна за допомогою електронного цифрового підпису. Підпис видається в акредитованих центрах сертифікації ключів, перелік яких є на порталі. Для входу за цифровим підписом слід вибрати з переліку уповноважений орган, яукий його видав, ввести ключ та пароль до нього.

Ще один спосіб реєстрації – через логін та пароль, які можна отримати у будь-якому відділенні Пенсійного фонду.

Відвідати портал можна за посиланням.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *