У Вінниці троє молодиків вимагали шість тисяч доларів у іноземця (відео)

Відео Новини Вінниці

Сьогодні, 9 квітня, у Вінниці поліцейські  управління стратегічних розслідувань  спільно з працівниками слідчого управління  ГУНП у Вінницькій області  та управління КОРД   затримали  групу з трьох осіб за підозрою у вимаганні 6 тисяч доларів США в іноземця.

Зловмисники приїхали на призначену ними зустріч  на трьох автомобілях  Lexus, Nissan Murano та Mercedes-Benz.  Під час  передачі першої частини коштів в сумі 500 доларів США вони були затримані бійцями КОРДу. Автомобілі вилучені на арештмайданчик. 

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса,  вказані особи  безпідставно вимагали зазначену суму в іноземного громадянина та з метою її отримання  незаконно заволоділи  автомобілем потерпілого  «Фольксваген Таурег».
В подальшому поліцейські  вилучили викрадений автомобіль.

Документування злочинної діяльності групи осіб проводиться за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч.2 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3  ст. 355 КК України (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань ).

За вчинення таких злочинів  може загрожувати  позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією .
Тривають слідчі дії.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *