У Вінниці на відкритому Кубку з панкратіону змагатимуться спортсмени з п`яти областей

Новини Вінниці

Відкритий Кубок області з панкратіону та грепплінгу пройде на вихідних у місті над Бугом. У змаганнях візьмуть участь 250 учасників із Вінниці, а також Київської, Хмельницької, Чернівецької та Одеської областей. Серед них – не лише борці, які займаються винятково панкратіоном, але й представники вільної боротьби, самбо, дзюдо, фрі-файту, мікс-файту, ушу-саньда. Учасники змагатимуться за особистий та командний кубок. Поєдинки проводитимуться у двох розділах: грепплінг ноу-гі та фул.

Як каже президент Вінницької обласної федерації панкратіону і греплінгу Ігор Ільчишен, цей відносно новий вид спорту для Вінниччини, але він активно розвивається у місті та області і має всі перспективи стати одним з найпопулярніших.

Вінничани вже здобули низку медалей на чемпіонатах України. А наш спортсмен Назар Назаренко став срібним призером чемпіонатів світу та Європи. Він є першим на Вінниччині майстром спорту з панкратіону, – розповідає Ігор. – З кожним роком рівень змагань на Відкритий кубок області підвищується, збільшується кількісний склад і розширюється географія учасників. Сподіваємося, що проведення цьогорічного Кубку допоможе залучити до нашого виду спорту нових борців і нові команд.

Нагадаємо, панкратіон – це давньогрецьке бойове мистецтво і вид спорту. Поєднує в собі елементи боротьби і кулачного бою. Він уперше був включений до програми Олімпійських ігор Давньої Греції у 648 році до нашої ери. Стародавні правила панкратіону з часом були змінені, з’явилася вільна боротьба. Але Всесвітня федерація боротьби FILA підтримує цей спорт і визнає його, як найперший борцівський вид. Нині Міжнародна федерація панкратіону об’єднуєш 138 держав. В Україні панкратіон почав розвиватися у 1995 році і на сьогодні цей вид спорту культивується у 27 регіонах.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *