«Підсвічені сітни» та «зоряне небо»: яким буде новий «дім» вінницького лялькового театру

Новини Вінниці

У приміщенні адмінбудівлі «Книжка», куди незабаром переїде вінницький ляльковий театр, триває ремонт. Нова «оселя» для акторів та ляльок, зазначає головний інженер театру Микола Безнесюк, втричі просторіша за попередню, а глядацьких  місць там буде вдвічі більше

  • Площа нової будівлі театру складає 480 квадратних метрів, а нової – 1 400. Більше буде і глядацьких місць – 213 проти 100. Будемо працювати у кращих умовах, адже зараз працівники театру вимушені сидіти по три-чотири людини у тісних кабінетах

На радість дітям на вході до приміщення встановлять скульптури відомих казкових персонажів. На свята у фойє театру відбуватимуться розважальні заходи для малечі.

Будівельники вже завершили роботи над каркасом сцени, незабаром справа дійде до оздоблення фасаду та стелі. До речі, на стелі глядацької зали «розкинеться» «зоряне небо», крісла будуть синіми, а стіни «підсвітять».

  • Сцена, куліси, світло, звук – все буде на рівні, – запевняє пан Безнесюк

Попіклувалися у театрі і про інклюзивність: щоб вистави могли дивитися глядачі з різними фізичними можливостями, будівля буде обладнана ліфтом.

Театр має «перебратись» до нового приміщення до 1 вересня. Спеціально до переїзду актори готують нову виставу.

Нагадаємо, наразі ляльковий театр розташований в орендованому приміщенні по вулиці Льва Толстого і вже понад 20 років чекає на власну «оселю». У червні минулого року обласна влада виділила установі актову залу «Книжки», в якій зараз і триває ремонт.

Відповідно до тендерної документації, у приміщенні необхідно, зокрема, утеплити покрівлю та облаштувати глядацьку залу. Загальний обсяг робіт займає 20 сторінок тексту, а їхня вартість оцінюється у 24 737 854 гривні.

Олександр Сашньов


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *