Без мантії: секретарка судзасідання ВАС Галина Агеєва – про «кулінарне» минуле та службу у війську

Інтерв'ю Новини Вінниці

Вона може не плакати роками. Коли ж якось із роботи її забрала «швидка», зізнається, сльози текли самі. Каже, що і всякі жіночі штучки – не її слабкість. Має інші хобі: машину ремонтувати, стріляти, на мотоциклі їздити, город скопувати, траву косити… «В минулому житті я, мабуть, була хлопчиком», – жартує. Насправді ж її характер загартували труднощі. Перше серйозне випробування звалилося на неї у 13 років, коли з сім’ї пішов тато. Все це – про секретаря судового засідання Вінницького апеляційного суду Галину Агеєву.

– Пані Галино, де Ви народилися?

– В Уладівці Літинського району. У Вінниці живу вже більше 30 років.

– У рідному селі часто буваєте?

– Майже кожних вихідних. Мене ж чекає мама. Їй – 82 роки. Там, у рідному селі, – моє місце сили. Дуже люблю землю, природу.

– А кулінарію?

– Розлюбила. У вісімнадцять, після навчання в одному з вінницьких ПТУ, почала працювати за фахом. Майже 10 років готувала обіди для працівників крупних підприємств міста: радіотехнічного заводу, «Аналога»…

– Ви ще й вмудрилися змінити кухарську форму на військову…

– Так. У 19 років я пішла служити в полк зв’язку. Здійснила таким чином ще одну свою мрію. В армії вийшла заміж. Сама собі, до речі, організувала весілля. Найбільше з нього запам’яталося, як п’ятеро моїх колег-військових у формі танцювали гопака: не встигли переодягнутися після навчальної тривоги. Було, як у кіно!

– Про що Ви шкодуєте?

– Ні про що! Кажуть, Бог посилає найбільші випробування тим, кого любить.

Прес-служба ВАС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *