В Україні посилили вимоги до інклюзивності будівель

Новини України

З 1 квітня в Україні набули чинності нові державні будівельні норми про інклюзивність будівель. Це означає, що віднині при будівництві та ремонті необхідно обов’язково враховувати потреби людей з інвалідністю.

Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Нові норми зобов’язують будівельників послуговуватися універсальним дизайном при будівництві та ремонті громадських будівель, зокрема передбачати всі входи та виходи у рівень з землею. Усі об’єкти, що тільки проектуються, також мають бути доступними для людей з інвалідністю.

  • У нових державних будівельних нормах щодо інклюзивності міститься близько 100 якісних змін для обов’язкового створення доступного простору для всіх маломобільних груп. У тому числі, прописано обов’язкове влаштування частини робочих місць при проектуванні підприємств, установ і організацій доступними для людей з інвалідністю, – йдеться у пості чиновника.  

За словами Лева Парцхаладзе, наразі в Україні близько 3 млн людей з інвалідністю, 80% з них – працездатні люди, які не можуть використати своє право на працю лише через недоступність громадського простору.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *