Порушено кримінальну справу: на одній з виборчих дільниць Вінниччини зіпсували 700 бюлетенів

Новини Вінниці

На виборчій дільниці у селищі Стрижавка Вінницького району зіпсували близько 700 бюлетенів. Правоохоронцями встановлено, що на листках для голосування були неправильно проставлені печаті, через що їх визнали недійсними.

За фактом псування бюлетенів порушено кримінальну справу за ст. 367 КК України (службова недбальство). Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Заголом від 31 березня до 3 квітня мешканці Вінницької області 88 разів звернулися до поліції із повідомленнями щодо виборчого процесу, з яких 22 не містили ознак правопорушень. Відкрито 6 кримінальних проваджень, за рештою повідомлень проводяться перевірки. Як заявив начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, вибори в регіоні  пройшли без системних порушень, а ті, що були, не могли суттєво вплинути на результат волевиявлення.  

До слова, для охорони окружних та виборчих дільниць області  задіяли майже 2 тисячі поліцейських та  1665 рятувальників.        Вулиці населених пунктів та безпеку дорожнього руху охороняв 121 патрульний наряд з числа поліцейських ГРПП, патрульних, бійців Національної гвардії України, управління поліції охорони . Працювало  46 слідчо-оперативних груп для фіксації і документування правопорушень, 3 вибухотехнічні групи, 2 саперні групи УДСНС,  кінологи.

За матеріалами: відділ комунікації поліції Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *