ВелоЗЕ!педна історія: у Вінниці прокатні ровери обклеїли політрекламою

Новини Вінниці

Два ровери на станції велепрокату Nextibike біля вінницького ринку
«Урожай» обклеїли наліпками з рекламою кандидата у президенти Володимира Зеленського. Як розповів представник Nextibike у Вінниці Олександр Царевський, невідомі люди зробили це цієї ночі, тим самим свідомо чи не свідомо порушивши виборче законодавство, оскільки розповсюджувати агітаційні матеріали до призначення другого туру президентських виборів не можна.

  • До першого туру ми нейтрально ставились до вчинків наших клієнтів, що розміщували на велосипедах рекламу кандидатів, але до оприлюднення остаточних результатів першого туру, відповідно до закону про вибори, такі дії є протизаконними. Фактично ті, хто розмістив агітаційні наліпки на наших носіях без нашого дозволу, підставили компанію Nextibike, – сказав він

На обох «двоколісних» по три наліпки: по дві на розташованих за сидінням «рекламних площах» та по одній на рамах. Невеличку за розмірами агітпродукцію не одразу можна помітити на фоні надписів «реклама, що працює».

Наразі процес вирішення проблеми розвивається за класичною для нашого суспільства схемою: Nextbike, як постраждала сторона, бідкається, а ЗЕкоманда лише розводить руками. Мовляв, подібні наліпки вони роздавали і продавали тисячами, отже нести відповідальність за кожного свого прихильника не можуть.

  • У «ЗЕкоманді» мені дали офіційну відповідь, що таких наліпок по Вінницький області було розповсюджено близько десяти тисяч, до того ж всі могли придбати їх на офіційному сайті. Тобто фактично «ЗЕкоманда» самоусунулась від відповідальності, і якщо на вашу машину чи на двері вашого будинку наліплять такі матеріали, то вони відповідальності за це не несуть, – заявив Олександр

Пан Царевський збирається звернутись до ситуаційного центру, щоб спробувати знайти порушників за допомогою камер відеоспостереження.

Втім, каже представник Nextibike, прихильники Зеленського не єдині, хто «паразитує» на рекламних площах компанії. Перед першим туром виборів на велосипедах з’являлася реклама «Нацдружин» та кандидата у президенти Руслана Кошулинського.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *