Юні «романтики» виграли шаховий турнір поблизу «вінницьких Нью-Васюків»

Новини Вінниці

Збірна Вінниці виграла четвертий етап обласного Кубку з шахів, що відбувся у селі Дубовець Немирівського району. Одночасно із цими змаганнями відбулися юнацькі змагання зі швидких шахів, у якій також тріумфував колектив із обласного центру – команда шахового клубу «Романтик».

У змаганнях серед дорослих взяли участь десять команд. За колектив-переможець змагались міжнародний майстер Віктор Гудок і кандидати у майстри спорту Михайло Шафір, Олександр Швайгер і Євгеній Большунов. Досвідчені спортсмени виграли всі матчі і набрали максимальні 18 очок.  «Срібло» дісталося збірній села Нападівка, що в Липовецькому районі, а «бронзу» виборола команда Калинівки.

За «романтиків», що виграли юнацький турнір, виступали переможці різноманітних обласних змагань Яків Ясько, Іван Крамаренко, Володимир Шафір і Андрій Бутивський.

Як розповів тренер «романтиків» і гравець переможної збірної Вінниці Михайло Шафір, назва клубу, який представляють його підопічні, не випадкова:

  • Ми дійсно шахові романтики. Готові їздити по селах з трьома сотнями населяння, аби пограти у шахи у своє задоволення і отримати чергові медалі та грамоти

До речі, обидва турніри, які приймав Дубовець, були організовані громадою сусіднього села Кудлаї, де не знайшлося підходящого для проведення заходу вільного приміщення. Пан Шафір зізнається: жартома Кудлаї нерідко називають «вінницькими Нью-Васюками» (похідне слово від назви вигаданого містечка Васюки з роману «Дванадцять стільців», якому Остап Бендер пророкував долю світової шахової столиці).

  • У Кудлаях люблять і популяризують шахи, з бюджету громади виділяються кошти на проведення змагань різного рівня, допомагають і місцеві сільгосппідприємства. Вони забезпечують чудові призові, особливо для дітей, при цьому для участі не потрібно робити грошові внески. У наших «Нью-Васюках» планують навіть провести відкритий всеукраїнський турнір, – розповів Михайло Шафір

Учасникам двох турнірів загалом вручили 48 призів, серед яких як особисті, так і командні нагороди.

Олександр Сашньов

Фото: Facebookсторінка шахового клубу «Романтик»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *