«Золотий птах» пролетить над Вінницею 11-13 квітня

Новини Вінниці

У Вінниці з 11-го по 13-е  квітня проходитиме  III Міжнародний пісенний фестиваль «Золотий птах». Це конкурс для дітей та молоді з особливими потребами. Основна мета цього соціального проекту – привернути увагу громадськості до проблем дітей та молоді з особливими потребами.

Біля витоків народження «Золотого птаха» стоять голова ГО «Центр «Культурна стратегія – XXI» Людмила Бушинська та Народний художник України Володимир Козюк. Кілька років тому саме пані Людмила запропонувала ідею створення конкурсу, а пан Володимир  її підтримав.

Із кожним роком усе більше заявок надходить на участь у конкурсі. А вибрати потрібно лише двадцять найкращих: десять фіналістів у старшу групу й стільки ж – у молодшу. Вік учасників фестивалю від 10 до 23 років.

Цьогоріч до Вінниці приїдуть співаки не лише з інших областей України, а й з Грузії, Вірменії та Ізраїлю.

Фестиваль проводиться в декілька етапів. Перший етап, а це прийом заявок-анкет, завершиться 5 квітня. А попереду – прослуховування та рецензування виконавців.

Голова журі – Народна артистка України Ірина Швець зазначила:

  • Щороку навесні з нетерпінням чекаю на «Золотого птаха». Бо це зустріч з обдарованими дітьми та молоддю. Я беру приклад з них, з їхньої непереборного бажання досягти мети, незважаючи ні на що.

За три роки проведення фестивалю значно підвищилась техніка виконання та підхід до вибору репертуару, костюмів та сценічних образів, – зазначають організатори.

Упродовж трьох фестивальних днів співаки ділитимуться своїм талантом з членами журі та з глядачами. Фестиваль-конкурс розпочнеться 12 квітня о 10 годині проведенням живого концерту в приміщенні Вінницької дитячої музичної школи №1. Фінальний тур – Гала-концерт та нагородження – проведуть у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені Садовського. Вхід на концерти –  вільний.

Переможці отримають цінні призи та позолочені вимпели, таких  виготовили сім екземплярів. У липні найкращі співаки «Золотого птаха» представлять Україну на XXIII пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі» (Польща).

Довідка. Засновниками та організаторами Фестивалю-конкурсу є ГО «Центр «Культурна стратегія – XXI», Департамент культури ВМР, Культурний центр «Галерея XXI», Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *