Вінниччина не квапиться: на останньому місці за темпами опрацювання протоколів ДВК

Новини Вінниці

Згідно з даними ЦВК, Вінницька область наразі опрацювала найменшу кількість протоколів, повідомляє видання «День». Станом на 11.00 цей показник становив 92,3 %, у той час як по Україні ступінь їх опрацювання склав 98,16 %. Затримує процес на Вінниччині ОВК № 15, де здали лише 60,28 % протоколів. Причина, як пояснює заступник голови окружної виборчої комісії № 15 Світлана Піх, члени комісії не можуть внести відомості про результати голосування на сервер ЦВК через збій нумерації протоколів.

«Справа в тому, що ми не можемо «залити» результати протоколів, прийнятих від ДВК. Вони є в наявності, здали майже всі комісії. Але сервер ЦВК відомостей не приймає, тому що збилися серійні номери протоколів, – каже Світлана Піх. – Нам залишилося прийняти протоколи від кількох ДВК, і з цією роботою можемо впоратися за годину. Що ж стосується передачі відповідної інформації до Центрвиборчкому, поки що вирішити проблему не вдається. Якщо не скасують серійні номери протоколів, ми скоріше за все передати ці дані не зможемо. Вже звернулися по допомогу в ЦВК, але наразі підтримки і розуміння не отримали».

Вона додала, що в окружкомі надалі намагатимуться вносити відомості на сервер ЦВК, сподіваючись, що система виправить серійні номери протоколів і розставить нумерацію автоматично.

Нагадаємо, до складу виборчого округу № 15 з центром у місті Шаргород входить 214 виборчих дільниць, розташованих у Мурованокуриловецькому, Томашпільському, Тульчинському, Чернівецькому та Шаргородському районах Вінницької області.

Олеся Шуткевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *