У День виборів до поліції Вінниччини надійшло 70 звернень

Новини Вінниці

До поліції Вінниччини у день голосування надійшло 70 повідомлень та заяв, пов’язаних із виборчим процесом. Як повідомила речниця обласної поліції Анна Олійник, правоохоронцям вдалося забезпечити правопорядок та не допустили порушень громадського порядку під час виборів.  

– У день  голосування до поліції станом на 20.00 надійшло 73 повідомлення громадян про можливі порушення виборчого законодавства. З них 4 – незаконна агітація, 12 – відсутність у списках виборців, 1 – втрата печатки на дільниці у Калинівському районі, 9 – фотографування бюлетенів, 3 – винос бюлетенів, 5 –наявність у списках виборців осіб, які померли, 37 – інші. Два повідомлення про підкуп виборців під час перевірки не підтвердились, Відомості про повідомлення внесені до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян, за ними проводяться перевірки, – заявила вона

За чотирма фактами порушено кримінальні провадження. Два з них – за  фактами фотографування бюлетенів – ч.1 ст. 159 КК України (порушення таємниці голосування), 1- за фактом виносу бюлетеня для голосування – за ч.1 ст. 158-1 КК України (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) та 1 – за спробу винесення виборчого бюлетеня –  за ст.15 ч.1 ст. 158-1 КК України (замах на незаконне використання виборчого бюлетеня).

Загалом, за оцінками пані Олійник,  вибори на території області пройшли спокійно та без порушень громадського порядку, за дотриманням закону на території області продовжують стежити понад 4 тисячі правоохоронців. Поліцейські нестимуть службу до завершення підрахунку голосів та транспортування виборчої документації до окружних виборчих комісій. 

За матеріалами: відділ комунікації ГУ НП у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *