«Укрзалізниця» підвищила тарифи на вантажоперевезення

Новини України

З 30 березня 2019 року відбулася індексація тарифів на вантажні залізничні перевезення в межах України на 14,2%. Про це повідомив директор з економіки і фінансів АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, передає прес-служба компанії.

Повідомляється, що «Укрзалізниця» вже відкрила спеціальний інвестиційний рахунок, на якому акумулюватимуться кошти від індексації тарифів. Наступним кроком має стати запровадження автоматичної індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення.

  • Найголовнішим є те, що сьогодні вже не стоїть питання про доцільність введення автоматичної індексації тарифів. Залишається лише вирішити, в які терміни це буде зроблено, оскільки загальна система тарифоутворення, як обговорювалось на нараді в Державній регуляторній службі України, буде розроблена «Укрзалізницею» спільно з учасниками ринку та державними органами до 1 липня 2019 року і має усунути всі недосконалості існуючої системи як то розрив у вартості перевезення вантажів, порожнього пробігу та доповнена необхідними елементами автоматичної індексації, – повідомив Рязанцев.

Він також додав, що зі свого боку «Укрзалізниця» вже запропонувала учасникам ринку регулярну індексацію, що відбуватиметься щоквартально за фактичними змінами індексу цін виробників промислової продукції.

  • Ринок вивчає надані «Укрзалізницею» матеріали, і до 1 липня ці пропозиції мають бути включені в загальну концепцію тарифоутворення на залізничному транспорті, яка відповідатиме потребам галузі та економічній ситуації в країні, – зазначив Рязанцев.

За його словами, «Укрзалізниця» також пропонує запровадити інвестиційну складову тарифу.

Як повідомлялося, голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що компанія має намір щоквартально переглядати ціни на вантажоперевезення.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *