На виборчий дільниці у Вінницькій області не вкинули контрольні листи до скриньок для голосування

Новини Вінниці

Громадянська мережа ОПОРА повідомила про порушення виборчого законодавства під час голосування на дільниці №050913, що у селі
селі Трибусівка Піщанського району. Як повідомив короткотерміновий спостерігач «мережі», там до скриньок для голосування на дому не вкинули контрольні листи.

За словами голови дільничої виборчої комісії, інцидент стався через плутанину: в одному із навчальних посібників для членнів комісій було вказано, що , що потрібно вкидати контрольний лист, в іншому – що не потрібно. Після зауваження спостерігача ОПОРИ голова ДВК подзвонила до голови окружної виборчої комісії та отримала відповідь, що контрольні листи мають бути в усіх скриньках. Листи кинули до скриньок.

В ОПОРІ нагадують:  відповідно до частини 10 статті 75 Закону України «Про вибори Президента України», після огляду кожної скриньки вона пломбується або опечатується печаткою дільничної виборчої комісії, після чого у неї опускається контрольний лист, у якому зазначається номер територіального округу або позначення, що він є закордонним, номер виборчої дільниці, час його вкидання у виборчу скриньку, підписи голови, заступника голови, секретаря та інших членів дільничної виборчої комісії, кандидатів, їх довірених осіб, офіційних спостерігачів, які присутні при цьому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *