Працівникам вінницьких дитсадків призначили надбавку до зарплати

Новини Вінниці

Сьогодні, 29 березня, на сесії вінницької міської ради депутати проголосували за встановлення надбавки «за складність та напруженість» педагогічним працівникам закладів дошкільної та позашкільної освіти. Відповідно до рішення, вже з 1 квітня 1675 працівників дитячих садків отримуватимуть «бонус» у розмірі 20 % від посадового окладу. Кошти на це закладені у бюджеті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

Як йдеться на сайті муніципалітету, надбавку встановлено «для підвищення соціальних гарантій та диференціації заробітної плати педагогічних працівників, які забезпечують надання дошкільної та позашкільної освіти дітям Вінницької міської ОТГ». 

  • В рамках реформи освіти вчителям у школах підняли заробітну плату, а в дошкільній освіті (вихователі та керівники гуртків) підвищення не отримали. Тому було прийнято рішення на 20% зробити муніципальну надбавку від посадового окладу. З першого квітня заробітна плата зросте у працівників комунальних закладів дошкільної освіти міста усіх типів. Також – у дошкільному відділенні комунального закладу «Деснянський навчально-виховний комплекс: початкова школа – заклад дошкільної освіти Вінницької міської ради». Зарплата зросте й у дошкільному відділенні комунального закладу «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням для дітей з вадами фізичного розвитку» та у КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної». В цілому муніципальну надбавку отримають 1675 працівників, – зазначив міський голова Сергій Моргунов 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *