Людяність: на Вінниччині врятували козулю з браконьєрських силків

Новини Вінниці

У середу, 27 березня, двоє членів бригади з обслуговування високовольтних ліній електропередач разом із лісником обходили охоронну зону в лісі поблизу села Остапівці Немирівського району. Біля одної з електроопір  вони побачили якусь тварину, яка чомусь навіть не намагалася втекти при наближенні людей. 

Розповідає Сергій Аверкін, енергетик:

  • Здалеку ми не могли зрозуміти, що то була за тварина, здавалося, що то собака. Підійшли ближче, і все стало ясно: козуля-підліток потрапила в браконьєрські силкі. Юному самцю козулі пощастило, що у петлі опинилася не тільки шия, а й передня нога: він нею намагався розірвати дріт, ногу травмував, але таким чином врятував шию та міг дихати.

За словами пана Сергія, дріт був дуже цупким і розірвати його руками, щоб звільнити козулю,  не вдавалося. Та й тваринка пручалася від переляку.

  • Лісник зателефонував своєму знайомому, той примчався на машині й привіз «кусачки», – продовжує Сергій Аверкін. – Дріт «перекусили», і козулька вирвалася на волю.  Побігла в ліс дуже швидко. Лісник каже, що травму на нозі тварина вилікує сама.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *