Нардеп Ірина Луценко на Вінниччині: «Порошенко запрошує іноземних інвесторів створювали переробні підприємства з гідною зарплатою для українців»

Новини Вінниці

Розвиток агропромислового комплексу, високоточного машинобудування, туризму, а також створення транспортного хабу дозволить Україні здолати бідність та активно розвивати вітчизняну економіку. Як це зробити, знають у команді президента  Петра Порошенка, більше того, на реалізацію задуманого у Петра Олексійовича вже є план. Про це на Вінниччині говорила народний депутат України, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

Спілкуючись із жителями Шаргородського району, парламентарка пригадала, які труднощі довелося долати, піднімаючи «з колін» економіку після правління Януковича та його «команди», відновлювати армію та робити її боєздатною. Закликала  вінничан робити свій вибір розумом та не вірити усім обіцянкам, які звучать з екранів телебачення, бордів та брошур.

Крім того, Ірина Луценко розповіла про стратегічні пріоритети, які повинні дати поштовх для розвитку економіки України, що дозволить залучити мільярди доларів інвестицій та створити додаткові робочі місця. Передусім,  це розвиток агропромислового комплексу. І для Вінниччини, яка вважається аграрним регіоном, це актуально в першу чергу.

  • Україна має перестати бути сировинним придатком. Наша країна входить в ТОП -3 країн світу, де найродючіші ґрунти,  але із 100% зерна, яке вирощується в Україні 80% експортується за кордон, як сільськогосподарська сировина, а має бути переробка. Саме тут… Президент запрошує іноземних інвесторів, але не просто взяти землю – посіяли, пригнали пару комбайнів, зібрали урожай і вивезли. А дати українцям роботу, створювати переробні підприємства, у тих регіонах, де їх вирощують, – зазначила Ірина Луценко.

Народна депутатка розповіла, що під час зустрічей із главою держави, які відбуваються щокварталу, іноземні підприємці часто бідкаються, що на підприємствах, які вони відкривають в Україні, немає кому працювати. 

  • На це Порошенко запропонував їм платити українцям європейську зарплату. Тоді люди не поїдуть за кордон, їм добре вдома, біля родин. Тобто переробка дасть можливість через іноземні інвестиції створити переробні підприємства і робочі місця, а це заробітна плата як у Європі, більша ніж в Україні, тож будуть більші відрахування до ПФУ і стабільно забезпечена старість,  – наголосила Ірина Луценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *