В Амстердамі знайшли викрадену 20 років тому картину Пікассо

Новини Світу

В Амстердамі знайшли викрадену 20 років тому картину Пабло Пікассо «Buste de Femme». Про це повідомляє NOS.

  • Buste de Femme, картина Пабло Пікассо, що була викрадена в 1999 році, була знайдена в Амстердамі, – йдеться у повідомленні.

Робота коштувала 4 мільйони євро, коли її викрали 20 років тому, з яхти саудівського бізнесмена у Франції. Тоді за неї також було обіцяно винагороду у розмірі близько 400 000 євро. Та попри це, твір тоді так і не повернули.

Знайшов картину нідерландський арт-детектив на прізвисько «Індіана Джонс», справжнє ім’я – Артур Бренд. Пошуки картини, вартість якої нині оцінюють у 25 млн євро, він розпочав у 2015 році.

Згідно з повідомленням, виявилося, що картина потрапила в кримінальний світ і передавалася з рук у руки, як застава. Згодом вона дісталася нідерландському бізнесмену. Справу про викрадення розслідували нідерландська та французька поліція.

Правоохоронці повідомили, що не будуть притягувати до відповідальності бізнесмена, бо той не знав про викрадення і був певен, що отримав твір у законний спосіб.

«Buste de Femme» була написана 1938 року. Вона була однією з найулюбленіших картин Пікассо і залишалася в будинку художника аж до самої його смерті.

Джерело: Главком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *