На Вінниччині виявили 82 нелегалів – з початку року

Новини Вінниці

Відповідно до результатів роботи УДМС України у Вінницькій області, з 1 січня 2019 року виявлено 82 нелегальних мігранти. Прийнято 80 рішень про примусове повернення, з  42 з яких виконано. Також до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства притягнуто 164 іноземця.

В тому числі, з 1 березня 2019 року, за час проведення загальнодержавного оперативно-профілактичного відпрацювання під умовною назвою «Мігрант», УДМС спільно з УСБУ, ГУНП та Державною прикордонною службою, виявлено: 39 нелегальних мігрантів, стосовно 38 з яких прийняті рішення про примусові повернення до країн походження.         

Загалом, було виявлено 102 правопорушника законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, з них: за порушення вимог Ст. 203 КУпАП – 83 особи (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні); ст. 2031 КУпАП- 1 особу (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні);  за ст. 204 КУпАП – 1 особу (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства);  за ст. 205 КУпАП – 16 осіб (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства; за ст. 206 КУпАП – 1 особу (Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг).

Для прикладу, у березні під час проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП України спільно з УДМС у м. Вінниці виявили громадянина Азейбарджану, щодо якого 20.03.2019 року Вінницьким міським судом винесено рішення про затримання з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців з метою забезпечення подальшого видворення за межі держави. Відповідно до рішення 20.03.2018 року, 21 березня поточного року нелегальний мігрант був поміщений до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на термін 6 (шість) місяців.

Крім того, міграційною службою виконано 5 рішення про примусове повернення іноземців.

Відносно 9-ти громадян інших країн прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну.

До пункту тимчасового тримання іноземців (ПТПІ) поміщено 2 іноземних громадянина.

Відповідно до вжитих заходів, на правопорушників накладено адміністративних штрафів на суму – 181920 грн., з яких стягнуто – 137020 грн.

Джерело: vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *