Вісім країн Південної Америки сформували новий регіональний блок

Новини Світу

Вісім країн Південної Америки в п’ятницю, 22 березня, сформували регіональний блок PROSUR, який повинен прийти на зміну Союзу південноамериканських націй (UNASUR). Останній був створений у 2008 році за ініціативою тодішнього президента Венесуели Уго Чавеса, а також тодішніх президентів Бразилії та Аргентини – Лули да Сільви і Крістіни Кіршнер.

З плином часу 12 країн призупинили своє членство в UNASUR – частково через розбіжності, а також у зв’язку з неготовністю блоку сприяти врегулюванню ситуації у Венесуелі, повідомляє DW.

Про запуск нової ініціативи було оголошено у столиці Чилі – Сантьяго. Окрім цієї країни, до блоку приєдналися Аргентина, Бразилія, Колумбія, Еквадор, Парагвай, Перу і Гайана. До завдань об’єднання увійшли захист демократії, а також оновлення і зміцнення регіональної інтеграції, наголошується у спільній декларації лідерів.

Наступника Чавеса, голову Венесуели Ніколаса Мадуро, на зустріч у Сантьяго не запросили. У той же час запрошення було направлено тимчасовому президенту країни та голові Національної асамблеї Хуану Гуайдо. Однак він своїх представників на переговори не надіслав. Про причини відсутності не повідомляється. 

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/world/10489896-visim-krajin-pivdennoji-ameriki-sformuvali-noviy-regionalniy-blok.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *