ОПОРА запускає інформаційно-просвітницькі ролики про вибори (відео)

Відео Новини Вінниці

Які є виборчі порушення та як на них реагувати, як захистити своє виборче право та як проголосувати не за місцем реєстрації – про ці та інші теми ОПОРА інформує виборців через ЗМІ та соціальні мережі. 

Перший відеоролик закликає громадян не толерувати таке порушення як підкуп виборців та повідомляти про нього: «Ти повідомляєш поліцію, якщо бачиш, що крадуть авто. То чому ж не робиш цього, коли бачиш, як хтось продає свій голос? Продаються лише десятки тисяч людей, але від їхніх дій потім страждають мільйони громадян. Бачиш підкуп виборців – телефонуй 102! Або хоча б повідом ОПОРУ».

Другий відеоролик нагадує, що перевірка паспорту громадянина членом комісії обов’язкова перед видачою бюлетеня: «Видача бюлетеня без перевірки паспорту – це порушення. Якщо бачиш видачу бюлетеня без паспорту – повідом поліції, телефонуй 102! Або хоча б повідом ОПОРУ».

Ще один ролик показує «альтернативні варіанти» для вибору когось із кандидатів, які не дієвими на відміну від справжнього процесу голосування. А щоб якомога більше людей змогли скористатися своїм виборчим правом, коли вони не проживають за місцем реєстрації, є проста процедура тимчасової зміни місця голосування, яку необхідно пройти до 25 березня включно. Детальніше про процедуру читайте тут: https://www.l.oporaua.org/proholosuvaty

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *