У Вінниці міністр Ігор Жданов вручив мікроавтобус дитячо-юнацькій спортшколі

Новини Вінниці

Сьогодні, 22 березня, на Вінниччині з робочою поїздкою перебуває Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов.

Свою програму перебування урядовець розпочав з участі у покладанні вінків та квітів до Меморіалу Слави та памꞌятного знаку «Небесної сотні та Героям АТО» з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення Вінниччини від нацистських загарбників.

В рамках офіційної зустрічі високопосадовець обговорив з керівництвом області розвиток фізичної культури і спорту на Вінниччині. Учасники зустрічі досягли домовленостей щодо подальшого сприяння розвитку спортивної галузі в області та реалізації низки проектів з покращення якості спортивно-фізкультурних об’єктів регіону.

Під час поїздки Міністр ознайомився зі спортивною інфраструктурою області, зокрема, відвідав Вінницькі міські дитячо-юнацькі спортивні школи № 1 та № 5, комунальний заклад «Вінницька обласна СДЮСШОР з хокею на траві «Олімпія», ознайомився з ходом ремонтних робіт в спорткомплексі  «Здоровꞌя», а також поспілкувався з учнями і викладацьким колективом Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.

Відтак, за участі Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, голови облдержадміністрації Валерія Коровія, заступника голови ОДА Олександра Крученюка та начальника управління фізичної культури та спорту ОДА Сергія Чернявського комунальному закладу «Вінницька обласна комплексна ДЮСШ» вручено для потреб спортсменів мікроавтобус марки Фольксваген.

Оглянувши матеріально-технічну базу закладів, Ігор Жданов наголосив, що підхід, коли сфера фізичної культури та спорту фінансувалася за залишковим принципом, залишився в минулому. У свою чергу, голова облдержадміністрації подякував профільному Міністерству за допомогу та сприяння розвитку спортивної інфраструктури області, а також підкреслив, що упродовж 2017-2018 років на Вінниччині активно здійснювалась забудова цілої низки нових спортивних об’єктів.

Нагадаємо, комунальний заклад „Вінницька обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа” створено у 2018 році. Це один із найбільш потужних  в області, оскільки в ньому функціонують дев’ять відділень з таких видів спорту, як бадмінтон, бокс, боротьба греко-римська, боротьба самбо, велоспорт, дзюдо, кікбоксинг, естетична групова гімнастика, карате кіокушинкай. До занять залучено більше 700 юних спортсменів, тренування проводять 38 тренерів-викладачів.

Інформуючи  профільного Міністра про стан розвитку спортивної галузі Вінниччини, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій повідомив, що задля якісного проведення навчально-спортивної роботи цьому позашкільному навчальному закладу заплановано передати «Спорткомплекс «Здоровꞌя» після завершення його реконструкції.

Досить високу оцінку від урядовця отримали молодіжні проекти, що реалізуються в регіоні, зокрема, створення обласного молодіжного комунального закладу «Квадрат». Ознайомившись з матеріально-технічним забезпеченням закладу та поспілкувавшись із молоддю, Міністр відзначив, що це унікальний досвід ефективної взаємодії влади, молоді, бізнесу, влади і громади, який вартий розповсюдження в інших регіонах держави. 

Енергію активної молоді, переконаний Ігор Жданов, необхідно спрямовувати на ефективне підвищення якості державного управління.

В рамках робочої поїздки на Вінниччину, Міністр ознайомився з ходом робіт по реконструкції комунальної організації «Спорткомплекс  «Здоровꞌя», а також стадіону Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.

Наступним пунктом програми перебування Міністра стане огляд оновленої бази Барської дитячо-юнацької спортивної школи «Колос».

Джерело: vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *