Вінниччина – в лідерах за виплатами від Нацслужби здоров`я: медзаклади отримали 279,9 млн грн за 6 місяців

Новини Вінниці

За друге півріччя 2018 року Національна служба здоров’я за договорами заплатила закладам первинної медичної ланки понад 3,4 млрд грн, – повідомляє МОЗ на офіційному сайті.

Лідером  за виплатами є місто Київ: за 6 місяців роботи з НСЗУ заклади столиці отримали 573,4 млн грн, що складає 16,76% від загальних виплат.

На другому місці –  Вінницька область. За друге півріччя 2018 року заклади області отримали 279,9 млн грн.

Трійку лідерів замикає Харківська область — 251,6 млн грн отримали медичні заклади первинної ланки за вищевказаний період.   

Четверте місце посідає Полтавська область, заклади, що мали контракт з НСЗУ отримали виплат на 245,2 млн грн. П’яте місце – Донецька область – 234,4 млн грн.

Плани НСЗУ на 2019 рік

У квітні НСЗУ почне адмініструвати урядову програму «Доступні ліки». Національна служба здоров’я уже почала підписувати договори з аптеками, а з квітня 2019 року запрацює електронний рецепт і НСЗУ почне оплати аптекам за програмою.

Нагадаємо, що НСЗУ була створена в березні 2018, а вже в липні організація почала укладати договори із медзакладам, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри. У 2019 році Національна служба здоров’я України законтрактувала 1 216 мезакладів. З них 242 — приватні клініки та лікарі, які відкрили власну практику.

Ті заклади, які ще не уклали договір з Національною службою здоров’я України, можуть подати заяву до 20 листопада 2019 року: https://bit.ly/2BoPAUh. НСЗУ укладає договори із медичними закладами як комунальної, так і приватної форми власності.

Аби розпочати співпрацю за договором із НСЗУ, медичний заклад має:

  • автономізуватися (обов’язкова умова для комунальних закладів);
  • зареєструватися в Електронній системі охорони здоров’я;
  • мати необхідне оснащення;
  • подати заяву до НСЗУ;
  • підписати договір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *