В Євпаторії масово гинуть дельфіни

Новини України

Недалеко від Євпаторії, на узбережжі моря, було знайдено 16 мертвих дельфінів. Про це повідомляє Центр вивчення, порятунку і реабілітації морських ссавців “Безтурботне море”.

  • 15 і 17 березня співробітники Центру вивчення, порятунку і реабілітації морських ссавців “Безтурботне Море” провели обстеження ділянки узбережжя недалеко від Євпаторії (всього 10 км берегової лінії) після надходження інформації про масову загибель дельфінів. В ході дводенного виїзду ми знайшли 16 загиблих китоподібних (14 азовок і 2 афаліни), візуально поділивши їх на дві тимчасові групи. Всі тварини з кожної групи лежали на однаковій відстані від води, перебували на ідентичною один одному стадії розкладання і в безпосередній близькості, – йдеться в повідомленні.

На тілах двох дельфінів (азовка) були виявлені сліди заплутування в зябрових мереж; у одній афаліни на хвостовому стеблі залишилися фрагменти самих мереж, у другій афаліни був відрізаний хвостовий плавець.

Ще у 12 дельфінів (азовок) виявлено чіткі і глибокі сліди, залишені зябровими мережами, у двох особин були також відрізані лопаті хвостового плавника.

  • Всі 16 тварин загинули унаслідок попадання в мережі на камбалу або осетрових, виходячи з характеру і тяжкості пов’язаних ушкоджень, ідентичного стану тіл, а також їх положення щодо урізу води і один одного, – додали в центрі.

Також на берег вимило величезна кількість фрагментів мереж і лісок, а також останки однієї особини чорноморського осетра.

Центр вивчення, порятунку і реабілітації морських ссавців “Безтурботне море” готують звернення до Прикордонного управління Росії з проханням проведення відомствами оперативно-розшукових заходів, спрямованих на виявлення фактів браконьєрства і порушень законодавства в галузі рибальства по Азово-Чорноморському басейні.

У центрі так само додали, що одночасно з ситуацією в Євпаторії, нам почали надходити повідомлення про виявлення загиблих китоподібних в Севастополі, і у всіх з виявлених дельфінів на тілах також є глибокі сліди об’ячеіванія в зябрових мережах, або у них відрізані хвостові плавники.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *