На затонулому китайському кораблі знайшли стародавні реліквії

Новини Світу

Китайські археологи виявили 143 тис. реліквій на стародавньому китайському торговому судні під умовною назвою “Наньхай-1”, що затонув у водах Південно-Китайського моря близько 800 років тому. Про це повідомляє Сіньхуа.

Всебічне археологічне обстеження “Наньхай-1” часів династії Сун (960-1279 рр.), яке тривало протягом багатьох років, добігає кінця. В даний час археологи розбирають вантажі в останніх кількох каютах у задній частині корабля.

Імовірно, загальна кількість реліквій може перевищити 160 тис. одиниць. Серед різноманітних цінних пам’яток культури, знайдених на кораблі – порцелянові, золоті, срібні, мідні та залізні вироби, а також мідні монети. Також були виявлені бамбукові і дерев’яні лаковані вироби та збережені залишки рослин і тварин.

Довжина фрагмента корпусу судна складає 22,1 м, ширина – 9,35 м. Археологи вважають його одним з найбільших і найкраще збережених океанських торгових кораблів династії Сун, виявлених на теперішній час.

Судно було піднято на поверхню в 2007 році, після чого його доставили в гуандунської музей морського Шовкового шляху в місті Янцзян, де воно зберігається в морській воді і піску в своєму первісному стані, як це було протягом сотень років на морському дні.

Повідомляється, що після завершення робіт з пошуку реліквій на кораблі археологи почнуть вивчати основний корпус судна.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *