В Італії водій підпалив автобус із 50 дітьми (відео)

Відео Новини Світу

У середу, 20 березня, неподалік від Мілана 47-річний громадянин Італії з сенегальским корінням спробував викрасти автобус, у якому перебувало близько 50 школярів.

Злочинець, який сидів за кермом автобуса, відібрав у дітей мобільні телефони, проте один із них зумів додзвонитися до поліції. Після того, як поліцейські заблокували рух автобуса на одному з шосе, злочинець підпалив автобус, який в підсумку повністю згорів. Про це повідомляє DW.

Представники спецпідрозділів увірвалися в автобус через вікна в задній частині, що дозволило вчасно врятувати всіх. Близько десяти школярів були доставлені в лікарню, однак без серйозних ушкоджень.

Генпрокуратура Італії заявила, що не виключає наявність терористичних мотивів у злочинця. Він був затриманий. Справу порушено за статтею про замах на вбивство і викрадення людей з обтяжуючими обставинами. При цьому слідство поки не отримало доказів про зв’язки затриманого з ісламістськими терористами. Найімовірніше, мова йде про злочинця -“одинака”.

За повідомленнями італійських ЗМІ, до затримання злочинець нібито крикнув, що необхідно зупинити “загибель людей в Середземному морі”, а також поклав відповідальність за смерть африканських біженців на віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні і одного з лідерів правого руху “П’ять зірок” Луїджі ді Майо. Сам Сальвіні, який займає також пост глави МВС, заявив, що затриманий був раніше засуджений за сексуальне насильство і водіння в нетверезому вигляді.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *