«Зі 100 років боротьби за українську незалежність 40 – мої»: Оксана Білозір зустрілась із вінничанами (політична реклама)

Новини Вінниці

Минулого уїк-енду депутатка Верховної Ради, Народна артистка України Оксана Білозір завітала на Вінниччину. Та не з піснями, а з наміром поспілкуватись із мешканцями регіону про долю держави та звісно ж, про майбутні президентські вибори.

Виступаючи у Могилів-Подільськму, співачка та політик зазначила: Україна вже100 років бореться за незалежність і тільки останні п’ять з них, за президентства Петра Порошенка, почала робити успіхи у цьому напрямку. 

  • Ми живемо в особливий період і ведемо останній бій за нашу українську державу. Саме зараз ми відзначаємо сто років з початку боротьби України за незалежність. За цей час ми  півтора роки мали УНР та півтора дня мали Карпатську Україну. В проміжку між ними мали Голодомори і репресії. І тільки останні п’ять років ми з вами ведемо реальну боротьбу за те щоб мати власну державу, обрати свій власний шлях не озираючись ні на кого. За ці п’ять останніх років пошанована українська мова, пошанована українська пісня, знімаються нові фільми, проведена декомунізація, робимо реформу школи, – заявила вона   

40 років із цієї «сторічної війни» пані Оксана є вірним солдатом України на культурному фронті:

  • Зі ста років боротьби за українську назалежність 40 – мої, бо 40 років я працюю, сповідуючи ідеї української національної держави, мови, культури, традицій, цінностей. Я не заспівала жодної пісні російською мовою, і не тому що я проти неї, а тому що розуміла – моя місія нести ідею української державності. Мій батько, в’язень сталінських таборів, завжди казав: пам’ятай, в тебе є Україна і народ, бо інакше ти перекотиполе 

Приділяючи особливу увагу останній «п’ятирічці» процесу державотворення України, артистка зауважила: за ці роки наша країна  домоглася чимало дипломатичних перемог, отримала безвіз,  Томос, зону вільної торгівлі з ЄС та затвердила у Конституції стратегічний курс на Євросоюз та НАТО:

  • Ми маємо безвіз, зону вільної торгівлі і асоціацію з Європейським союзом. Голова Європейської ради, поляк Дональд Туск, 15 лютого звернувся до нас з трибуни українського парламенту українською мовою і сказав: «Не вчіть українців бути європейцями, вчіть європейців стати ними». Те, що ми отримали завдяки титанічній праці президента Порошенка – це міжнародна повага до українського народу. Маємо неймовірно сильну підтримку Європи та США, на агресора накладені санкції, зараз розвивається партнерство з НАТО: спільні навчання з країнами-членами Альянсу, «натівські» інструктори у ВСУ і показовий для нас приклад – Азов і Чорне море. Сьогодні у нейтральних водах стоять есмінці США, Великої Британії

Пані Оксана переконана, що під час виборів президента на кону стоятиме існування України, адже війна з величезною ядерною державою на наших східних кордонах не завершилась, хоча для багатьох триває непомітно.

  • З одного боку, президент Порошенко зробив добре що дав нам змогу не відчувати війни, що йде на Донбасі, а з другого боку погано, бо він міг ще у 2014 році ввести військовий стан і ми б з вами всі по черзі були на війні. Але якщо б ми всі там побували і бачили що це таке, то ми б розуміли ціну сьогоднішніх виборів, – каже вона

Тож, за словами Оксани Володимирівни, «робити корекцію» і змінювати президента у драматичний історичний момент не варто. Тим паче, суперники у Порошенка сумнівні. Так, пригадала народна депутатка, Україна могла стати партнером НАТО ще у 2009 році, але тоді прем’єрка Тимошенко не підписала відповідну угоду, що зрештою, коштувало державі безпеки та призвело до війни. Не розділяє Народна Артистка України і надій, покладених частиною українців на «кандидата Зе», адже людина, що в часи війни «за кордоном обзиває свою країну останніми словами» та «готова встати на коліна перед Путіним» може висуватись у президенти лише для того, щоб «принизити статус українських виборів». 

Насамкінець відома діячка наголосила: сьогодні кандидати у президенти з білбордів говорять про тарифи, пенсії та соціальні проблеми, але все це не входить у повноваження президента. Тож, зауважує пані Білозір, «соціальні» обіцянки учасників передвиборчих перегонів – лише пусті слова, відповідати за які ніхто не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *