Подвійний капремонт: вінницький район Замостя влітку може лишитись без трамваїв

Новини Вінниці

Влітку у центрі Вінниці планують ремонтувати трамвайні колії, через що район Замостя залишиться без трамвайного сполучення. Про це у коментарі виданню  Vinbazar розповів директор департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради Ігор Кравець.

За словами пана Кравця, капремонт відбудеться на ділянках від площі Гагаріна до Торгового інституту та від Центрального мосту до будівлі Укртелекому. Відповідні роботи були заплановані ще на 2017-й рік, однак їх вирішили перенести через ремонт Київського мосту.

  • В квітні плануємо розпочати тендерні процедури. Робитимемо реконструкцію двох ділянок – від площі Гагаріна до Торгового інституту та від Центрального мосту до будівлі Укртелекому. Роботи розпочнемо, коли школярі та студенти підуть на канікули, щоб зменшити навантаження. Завершити плануємо до 1 вересня, коли збільшиться пасажиропотік, – заявив він

Посадовець зазначив, що район Замостя на час реконструкції фактично залишається без трамвайного сполучення. Реверсний рух вагонів не передбачений.  

Тим часом гендиректор Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко сказав, що рішення про ремонт трамвайних колій ще не остаточне і поки що обговорюється. За його словами, про рух трамваїв під час реконструкції колій можна буде говорити лише, коли проведуть тендер та визначать генпідрядника, який виконуватиме роботи.   

На реалізацію проекту з міського бюджету виділили 8 мільйонів гривень. Гроші також нададуть із державного фонду. Загальна вартість робіт близько 40 мільйонів гривень. Відновлюватимуть трамвайний шлях за дещо іншою технологією ніж робили раніше:

  • Колії вкладатимуть між плит, а не на плитах. Це той самий Оксамитовий шлях, який зроблений на площі Гагаріна, але за іншою технологією, коли рейка знаходиться між плитами. Інші ділянки колії на Соборній у задовільному стан, – сказав Кравець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *