Як вінничанам з інвалідністю проголосувати на виборах, не виходячи з дому

Новини Вінниці

Люди з інвалідністю, які хочуть проголосувати вдома, можуть скористатися процедурою голосування за місцем проживання, якщо звернуться до дільничних виборчих комісій із відповідною заявою до 20 години 29 березня. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

  • Для тих людей, які тимчасово не здатні пересуватись, вони можуть самостійно, або за допомогою інших виборців написати заяву до дільничної виборчої комісії, аби бути включеними у цей витяг зі списків виборців. Тому для осіб, які вчасно звернуться до дільничних виборчих комісій проблем, для того, щоб проголосувати – не буде. Звернутися вони зможуть до 20:00 у п’ятницю перед виборами, – розповів Радченко.

За його словами, для того, аби люди з інвалідністю могли проголосувати вдома, існує процедура голосування за місцем проживанням виборця. Такі виборці, уточнив Радченко, діляться на дві категорії: це постійно нездатні самостійно пересуватися та тимчасово нездатні самостійно пересуватися.

Інформація про людей, які постійно нездатні самостійно пересуватись, вже міститься в Державному реєстрі виборців і буде відображена у списках виборців. Відповідно щодо цих осіб буде формуватися витяг зі списків виборців для голосування вдома.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *