На Вінниччині тергромадам повертають земельні ділянки – відумерлу спадщину

Новини Вінниці

На Вінниччині Жмеринською та Могилів-Подільською місцевими прокуратурами опрацьовано  питання щодо наявності підстав для захисту інтересів держави в особі органів місцевого самоврядування та визнання земельних ділянок (паїв), які залишились після смерті громадян відумерлою спадщиною.

Так, керівником Могилів-Подільської місцевої прокуратури  до Томашпільського районного суду скеровано заяви в інтересах держави в особі сільських рад району про визнання 2-х земельних ділянок, загальною площею  9 га та вартістю 145 тис грн, відумерлою спадщиною.

Керівником Жмеринської місцевої прокуратури до Барського районного суду скеровано 5 заяв про визнання земельних ділянок загальною площею 15 га та вартістю 470 тис гривень, відумерлою спадщиною.

Після визнання судом вказаних земельних ділянок (паїв) відумерлою спадщиною вони мають перейти у комунальну власність територіальних громад, що дасть їй можливість самостійно розпоряджатись цими землями та передавати їх в оренду з метою наповнення місцевих бюджетів.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *