У Польщі створили агентство з працевлаштування роботів

Новини Світу

Польські HR-фірма Antal і IT-компанія Pirxon створили “Агентство трудової зайнятості роботів”. Очікується, що роботи будуть обходитися дешевше низькокваліфікованих робітників. Про це повідомляє Польське радіо.

Роботодавці в Польщі зможуть брати на роботу роботів. Вони будуть виконувати повторювані і одноманітні дії, а співробітники займуться вирішенням більш складних і відповідальних завдань.

У Польщі 165 тисяч вакансій. З метою їх заповнення HR-фірма Antal і IT-компанія Pirxon створили “Агентство трудової зайнятості роботів” (Agencja Pracy Robotów).

Воно буде постачати роботів в різні організації: спочатку на тестування – від 7 до 40 днів, що менше терміну пошуку працівника, потім в оренду на місячну зарплату. Роботодавець не платитиме за робота соціальну страховку (ZUS) та інші внески, а тільки щомісячну заробітну плату, аналогічну тій, яку отримує звичайний працівник.

Перевагою робота є те, що він не бере відпустку, не хворіє і може працювати 24 години на добу, – зазначає Артур Скиба, керівник HR-фірми Antal.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *