В Одесі відкрили перший із п’яти запланованих центрів робототехніки

Новини України

В освітньому центрі Brobots Space Odesa школярів навчатимуть основ програмування, а також роботи з електронікою та робототехнікою.

Заступник голови ОДА Сергій Колебошин повідомив, що заклад відкрито на базі Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання, передає прес-служба Одеської облдержадміністрації на офіційному сайті.

  • Це перший із п’яти центрів робототехніки, які будуть відкриті цьогоріч на Одещині в рамках обласного проекту STEM-освіти та позашкільної освіти. Причому призначений він не тільки для навчання дітей. Тут будуть проходити підготовку і вчителі, які в подальшому зможуть працювати в аналогічних центрах, – зазначив Колебошин.

За його словами, новий освітній простір Brobots Space Odesa – це комп’ютерний клас, лекторій та майстерня, обладнана лазерним верстатом, 3D-принтером, безпечними місцями для паяння.

На створення Центру робототехніки та програмування з обласного бюджету виділено понад мільйон гривень. Концепція й освітні програми створені та представлені проектом Brobots, а партнером з розвитку стала спільнота IT2School.

В ОДА нагадали, що розвиток освіти – один із ключових пріоритетів програми голови облдержадміністрації Максима Степанова “О-12. Дванадцять кроків назустріч сучасній освіті”. Уже облаштовано 51 сучасний кабінет для природничих дисциплін (фізики, хімії та біології). У комплексі вони формують STEM-лабораторії Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика).

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *