У Вінниці Муніципальна поліція шукатиме паліїв листя

Новини Вінниці

Із наступного понеділка, 18 березня, у Вінниці почнуть працювати спеціальні мобільні групи, які виявлятимуть паліїв. Щоправда, ще до рейдів працівники Муніципальної поліції вже склали на порушників 10 адміністративних протоколів.

  • Наші працівники складають протоколи та передають на розгляд адмінкомісій. З 18 березня по місту буде працювати більше патрулів, які будуть відстежувати спалювання відходів по місту. У такий період до цієї роботи підключаються працівники виконавчих органів міської ради, квартальних комітетів, – каже начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Віталій Чигур.

До речі, працівники КУП «ЕкоВін» у дні, визначені для вивозу твердих побутових відходів з приватного сектору, забирають опале листя разом із сміттям. 

Також мешканці приватних домоволодінь можуть компостувати такі органічні відходи. Для цього достатньо викопати на присадибній ділянці компостерну яму розміром 1Х1 м і складувати там листя, де за зиму воно перегниває і може слугувати добривом для грядок. 

Компостувати можна також і органічні побутові відходи, які утворюються в результаті життєдіяльності людини. Таким чином можна значно зменшити об’єми сміття, які вивозить спецтехніка. А тим, хто спалює листя, загрожує штраф –  від 340 до 1700 грн.

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *