Нову систему харчування у школах почнуть запроваджувати з 2020 року

Новини України

Комісія Київради з питань освіти підтримала проект рішення про нове харчування у школах. Про це повідомив депутат Олександр Гончаров.

Проект пропонує розробити єдині критерії та норми харчування і передати обслуговування шкіл комунальним підприємствам.

Вартість сніданків та обідів зроблять однаковою для всіх. Зараз вартість сніданків складає 7-20 гривень, обідів – 10-24 гривні.

Проект передбачає уніфікацію меню і водночас різноманістність страв. Нині меню в різних школах різниться, проте асортимент одноманітний, а рецептура застаріла.

  • Ми отримуємо багато скарг від школярів та їх батьків. Після наших перевірок та вивчення цієї проблема ми побачили, що дітям не подобається їжа, що якість харчування не відповідає належному, – розповів Гончаров.

У меню хочуть вводити свіжі овочі, фрукти та йогурти. Пропонують розробити десять варіантів меню. Кожна школа зможе обрати той варіант, що сподобався.

Обладнання і його ремонт на 90% перебуватиме на балансі комунальних підприємств і на 10% – шкіл. Зараз за обладнання відповідають районні управління освіти, різні ТОВ і ФОП тощо.

Система також гарантує жорстокий контроль якості продуктів і приготування їжі.

Перш ніж проект потрапить на голосування, його мають розглянути ще на трьох комісіях. Якщо проект підтримають, то до 1 січня 2020 року фахівці розроблять і впровадять нові вимоги із якості харчування в школах.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *