Один з головних символів Нью-Йорка пустили з молотка

Новини Світу

Власники легендарного хмарочосу Chrysler Building, одного з найбільш впізнаваних будівель Нью-Йорка, виконали свій намір продати його, виручивши за свою власність $150 мільйонів. Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

На даний момент відомо, що після тривалих переговорів рішення придбати хмарочос прийняла компанія RFR Holding – партнери нинішніх власників будівлі. На сьогодні хмарочос, якому наступного року виповниться 90 років, належить державному фонду Абу-Дабі, Abu Dhabi Investment Council (90%) і девелоперу Tishman Speyer Properties (10%).

Фонд Абу-Дабі, зазначає видання, продає будівлю значно дешевше, ніж купував – так, в 2008 році саудити заплатили за 90%-у частку в Сhrysler Building $800 млн; однак подальша криза значно обвалила ціни на нерухомість.

Вже досить стара будівля в східній частині острова Манхеттен, хоча і є одним з найбільш впізнаваних символів Нью-Йорка та вже стала легендарним, зараз насилу конкурує з ультрасучасними офісними вежами, які заполонили місто. Крім цього, будівлю дуже важко ремонтувати і обслуговувати, а земля під нею належить приватній школі Cooper Union, і в 2018 році оренда подорожчала до $32,5 млн в рік.

Chrysler Building був зведений у 1930 році під час розквіту корпорації Chrysler і за її замовленням; до 1953 року будівля залишалося штаб-квартирою Chrysler. За майже 90 років своєї історії Chrysler Building став легендою Нью-Йорка – легко впізнавана будівля фігурує майже в кожному фільмі, де є “Велике яблуко” (Нью-Йорк – ред.). 77 поверхів хмарочоса здіймаються на 320 метрів і на протязі 11 місяців – до побудови 380-метрового Empire State Building в 1931 році – Chrysler Building залишався найвищою будівлею в світі.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *