Протягом трьох років на Вінниччині відкриють найбільший в Європі біогазовий комплекс та два десятки сонячних електростанцій

Новини Вінниці

Найбільший в Європі біогазовий комплекс, 3 біогазові установки, 22 сонячні електростанції  та 4 малих гідроелектростанції будуть введені в експлуатацію на Вінниччині у 2019-21 роках. Об’єкти відновлювальної та альтернативної енергетики закладені в ухваленому 7 березня плані регіонального розвитку Вінницької області.

  • Протягом найближчих двох років буде введено в експлуатацію найбільший в Європі біогазів комплекс потужністю у 40 мегават та сонячні електростанції загальною потужністю  до 100 мегават, – сказав очільник обласної адміністрації Валерій Коровій  

За планом, впродовж «трирічки» 30 котелень у Вінницькій області перейдуть на альтернативне паливо, що дозволить заощадити на газі до 7,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо також, що, відповідно до плану регіонального розвитку, на Вінниччину «зайдуть» мільярдні інвестиції для реалізації сотень амбітних проектів, серед яких, зокрема, – 51 природоохоронний об’єкт.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *