Щороку в Україні реєструють близько 800 нових препаратів

Новини України

В Україні щороку реєструють близько 800 нових медпрепаратів, загалом офіційно зареєстровано понад 13 тисяч лікарських засобів.Про це на відкритті першого в Україні сервісного центру Державного експертного центру МОЗ  сказав заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик.

“В Україні зареєстровано понад 13 тисяч лікарських засобів, із яких понад 4 тисячі — вітчизняні, понад 9 тисяч — іноземні. Щороку в Україні реєструються близько 800 нових препаратів, також реально проходять процес реєстрації близько півтори тисячі препаратів. Новий сервісний центр Державного експертного центру МОЗ — крок до того, щоб  взаємодія з фармвиробниками ліків була максимально транспарентною, відкритою та продуктивною”, – сказав Ілик.

Як повідомлялося, у Державному експертному центрі МОЗ уперше в країні відкрито сервісний центр, де надаватимуть послуги фармацевтичним виробникам, які хочуть зареєструвати ліки в Україні або провести клінічні дослідження.

Сервісний центр – це новий формат роботи держави з компаніями-виробниками ліків. Через нього надаватимуться всі послуги Державного експертного центру та “Єдиного вікна” МОЗ для компаній і фізичних осіб. Відкриття сервісного центру у 2,5 рази збільшило кількість робочих годин, протягом яких компанії можуть отримати послуги та консультації.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *