У Вінниці поклали квіти до пам’ятника Шевченку

Новини Вінниці

Сьогодні, 6 березня, напередодні 205-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка, вінничани поклали квіти до пам’ятника Кобзарю. На площі поряд із монументом містяни декламували вірші видатного поета та власні твори про нього.

  • Творчість Тараса Шевченка завжди була для мене важливою, у ній стільки любові до рідного краю, традицій, звичаїв. Я час від часу перечитую улюблені вірші поета, але почути їх у виконанні професіоналів на цій площі у такій атмосфері дуже приємно та зворушливо, – каже вінничанка Тамара Петрівна. 

Під час були відзначені нагородами мешканці Вінниччини, які зробили внесок у збереження і розвиток української мови, вивчення і популяризацію творчості Великого Кобзаря. 

Серед нагороджених – талановита поетеса з Ладижина, лауреат і дипломант всеукраїнських фестивалів та конкурсів Світлана Гуменюк; переможець обласного конкурсу читців «Кобзар і Україна» Дмитро Коробчинський. Також відзначили переможницю обласного та фінального етапів Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в 2018 – 2019 навчальному році Андріану Попадюк та інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *