На Вінниччині ухвалили новий план формування об’єднаних громад

Новини Вінниці

Депутати Вінницької облради, вчора, 5 березня, ухвалили нову редакцію проекту Перспективного плану формування ОТГ. Рішення підтримали 46 з 63  присутніх у залі обранців, обговорення тривали понад годину.

Відповідно до рішення, з плану виключені Барський, Вінницький, Гайсинський, Крижопільський, Липовецький, Могилів-Подільський, Мурованокуриловецький, Тиврівський, Шаргородський та  Немирівський райони. Там триватимуть обговорення щодо меж майбутніх громад.

  • Депутати облради ухвалили нову редакцію проекту Перспективного плану формування територій громад Вінницької області, який визначає кількість і конфігурацію ОТГ. Утім, не всі території увійшли до цього документу – 11 із 27 районів з нього в ході розгляду на сесії виключені через відсутність консенсусу на рівні місцевих громад стосовно меж ОТГ, – повідомив доповідач з зазначеного питання – перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко

Межі об’єднаних громад у районах, які ще не визначилися, будуть внесені до Перспективного плану у вигляді додатків після того, як місцеві мешканці дійдуть згоди.

Зазначається, що новий Перспективний план дозволить розпочати децентралізацію в районах, де громадяни домовились стосовно меж і центрів майбутніх об’єднаних громад. Кожна новостворена ОТГ отримає 200 мільйонів гривень субвенції на розвиток.

До слова, відповідно до плану в області мають утворитись 68 ОТГ, що охоплять 100% її території.

За матеріалами: https://vinrada.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *