Посол Королівства Нідерландів приїхав знайомитися з Вінниччиною

Новини Вінниці

Сьогодні, 5 березня, відбулась робоча зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з Надзвичайним і Повноважним послом Королівства Нідерланди в Україні Едуардом Хуксом, який відвідав Вінниччину з ознайомчим візитом.

Учасниками зустрічі також стали директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко та Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерланди в Україні Каролін Спаас.

В ході зустрічі сторонами обговорено можливості для співпраці, перспективні напрямки та ініціативи, які представляють спільний інтерес для обох сторін.

  • «Вінницький  регіон доволі тісно співпрацює з Нідерландами і в даному напрямку маємо тісні та сталі взаємостосунки, особливо у галузі аграрного бізнесу. Досвід Нідерландів для Вінниччини є дуже важливим, адже сьогодні ми переживаємо історичний час. В першу чергу, це стосується майбутніх виборів в Україні. Хочу наголосити, що ми прагнемо рухатись вперед, знаходити компромісні рішення, робити все необхідне для розвитку регіону та України в цілому. Протягом останніх 4 років зроблено на багато більше ніж за попередні 20 років. Таким чином ми заклали потужний фундамент для того, щоб рухатись вперед», – зазначив в ході спілкування з Едуардом Хуксом Валерій Коровій.

В свою чергу, Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Нідерланди в Україні висловив глибоке переконання, що подальше економічне співробітництво України та ЄС, зокрема, з Нідерландами, має надважливе значення та пропонує багато можливостей для обох сторін.

  • «Між Вінниччиною та Нідерландами дійсно сформувались міцні зв’язки, особливо в культурній та економічній сфері, а також у сільськогосподарському напрямку. На сьогодні для України дуже важливо не втратити імпульс впровадження необхідних реформ, які в більшості починаються з Вінниччини і є дійсно успішними. Нідерланди всебічно підтримують процес реформування в Україні, особливо, що стосується медицини та децентралізації. І я маю сподівання, що і після виборів реформи в Україні продовжуватимуться і матимуть позитивні результати», – зазначив Едуард Хукс.

На завершення зустрічі сторони обмінялись символічними презентами, подякували за співпрацю та висловили переконання, що в подальшому співробітництво буде таким же плідним та матиме виключно позитивні результати.

Джерело: Вінницька ода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *