У Вінниці школярі отримуватимуть кошти з бюджету на свої проекти – за конкурсом

Новини Вінниці

Незабаром вінницькі школярі зможуть  отримувати фінансування з бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади  на реалізацію своїх ідей. Для цього учням треба написати проект та подати його на конкурс, подібний до конкурсу  «Бюджет громадських ініціатив». У мерії вже  розробляють умови та правила впровадження бюджету участі (партиципаторного бюджету) в школах Вінниці.

Робота над розробкою умов подачі проектів і визначення переможців розпочалась минулого року. Тоді громадською організацією «Крок назустріч» в рамках проекту «Громадський бюджет у школі» були проведені дослідження серед учнів вінницьких шкіл для визначення ступеня підтримки ідеї стосовно впровадження процедури громадського бюджету в навчальних закладах міста. Опитування здійснювалось в електронному вигляді в мережі Інтернет та серед учасників навчального семінару з питань оформлення проектів та подання їх на конкурс «Бюджет громадських ініціатив м.Вінниці». Днями результати обговорили на робочий зустрічі, у якій брали  участь представники департаментів освіти, правової політики та якості міської ради, громадських організацій та учні шкіл.

Планується, що перші проекти школярі зможуть подати на конкурс вже у цьому році.

Учні зможуть рекламувати свої ідеї, агітувати за них, залучатись підтримкою, здобувати голоси задля перемоги та їх реалізації. До зможуть долучатися батьки, вчителі, адміністрації шкіл та інші зацікавлені особи.

За матеріалами: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *