Якими будуть платіжки вінничан-субсидіантів та скільки вони заплатять за послуги «Вінницяміськтеплоенерго»

Новини Вінниці

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 року №62 змінилася система отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Так, із 4 березня розпочали видавати субсидії на оплату комунальних послуг готівкою. Спочатку кошти видають пенсіонерам, інші категорії населення отримають субсидію у грошовій формі з 12 березня.

У «Вінницяміськтеплоенерго» пояснюють:

  • Після того, як споживачі почнуть отримувати субсидії грошима «на руки», у їхніх рахунках за комунальні послуги будуть зазначатися суми, рекомендовані до оплати в повному обсязі. Тобто, у платіжках не буде зазначено розмір компенсації. Наприклад, якщо Ви отримали субсидію у розмірі 1000 гривень, а в рахунку зазначено 1500,  – це означає, що крім отриманої 1000 гривень, Вам необхідно додати ще 500 і сплатити за спожиті послуги.Закликаємо споживачів послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання, які надає КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», бути уважними, аби сплатити саме ту суму, яка зазначена у платіжках, не менше! І не затримуйте в себе кошти, які Ви отримуєте як компенсацію для сплати комунальних послуг!

Крім того, у підприємстві наголошують, що від вчасного розрахунку населення за послуги залежить, в першу чергу, розрахунок теплопостачального підприємства за природний газ. 90 % всіх розрахунків споживачів автоматично йде на розрахунок підприємства з  НАК «Нафтогаз України» (Постанова КМУ №217). Крім того, підприємству необхідно сплачувати за інші використані ресурси, а це холодна вода, електроенергія тощо.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 р. № 62, якщо споживач матимете  прострочену більше місяця заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидія на новий період 2019-2020 рр. призначатися не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *