Рибоохоронний патруль Вінниччини викрив 35 порушень за тиждень

Новини Вінниці

У період з 25 лютого по 4 березня 2019 року рибоохоронний патруль Вінниччини задокументував 35 правопорушень природоохоронного законодавства. Так, було складено 25 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), чотири – за грубі (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (продаж риби без відповідних документів). Також оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

  • Збитки, завдані рибному господарству, склали 3 604 грн. У правопорушників конфісковано 8 кг риби та чотири од. заборонених знарядь лову, – повідомили в Управлінні Держрибагентства у Вінницькій області.

Для прикладу, 26 лютого під час проведення рибоохоронного рейду на водоймі с. Широке Барського району затримано рибалку. Чоловік ловив водні біоресурси за допомогою жерлиць із перевищеною кількістю гачків. Порушнику вдалося добути два екз. щуки, загальною вагою 1 кг. Збитки становлять 680 грн. Складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Першого березня патрульними Вінницького рибоохоронного патруля було зафіксовано ще два порушення правил рибальства. Інциденти сталися на р. Постолова Калинівського району. Чоловік та жінка здійснювали вилов забороненими сітними знаряддя лову – “павуками” . В результаті чого спіймали таку рибу: карась – 205 екз., окунь – 2 екз. та йорж – 5 екз. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала більше 4 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 3 604 грн. На винних осіб складені протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть передані до Калинівського районного суду.

Довідка: забороняється здійснювати вилов риби сітками, «ятерями», «павуками», «екранами», «драчами», остями та іншими знаряддями лову, які не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства. Дозволено рибалити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. При цьому добова норма вилову риби не повинна перевищувати трьох кілограм на одну особу. 

Джерело: Вінницький рибоохоронний патруль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *