«У боях за Вінниччину»: в обласному краєзнавчому музеї презентують виставку про Другу світову

Новини Вінниці

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї з 5 березня по 19 травня триватиме виставка «У боях за Вінниччину», приурочена 75-ій річниці визволення Вінницької області від нацистських загарбників. Експозицію відкриють о 15:00 в 16-ій залі музею.

У закладі зауважують: виставку створено на основі раритетів з власної колекції, колекціонерів та реконструкторів.

  • Для нинішнього та наступних поколінь важливим є збереження пам’яті про трагічні події, про життя і подвиг тих, хто творив історію і врятував світ. Ми знов згадуємо бойову звитягу воїнів, партизанів і підпільників, жахи окупації і героїчну працю простих людей задля фронту, задля відродження країни. Кожна мить війни ставала суворим випробуванням для мільйонів – з-поміж них і для наших земляків. Саме подіям Другої світової війни на території краю присвячено виставку «У боях за Вінниччину», – йдеться в анонсі

Відвідувачі виставки зможуть ознайомитись зі світлинами військових кореспондентів Володимира Юдіна та Юхима Копита – учасників визволення області; фотографіями періоду окупації з особистих колекцій Мартіна Богарта (Бельгія) та Ігоря Ланового; комплекси вінничан – визволителів рідного краю: Федора Баришнікова, Володимира Богушинського, Федора Хмарського, Михайла Елєшкевича та інших. Крім того будуть представлені листи з фронту воїнів-вінничан до рідних; однострої, спорядження, предмети побуту та зброю періоду Другої світової війни.

На переконання музейників, особливу зацікавленість відвідувачів викличуть інсталяції, присвячені Другій світовій війні, створенні громадською організацією «Жива історія».

Замовлення екскурсій за тел.: 67-28-17 (завідувач відділу військової історії музею Мельник Павло Володимирович Павел Мельник).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *